Evolúcia vo využívaní systémov Business Intelligence v slovenských podnikoch - Romanová, Anita, 1973-
Teoretické východiská Business Intelligence. Model vývoja systémov BI zameraný na IT technológie. Modely zrelosti systémov Business Intelligence. Kritériá merania úrovne zrelosti podľa BIMM pre oblasť podnikových procesov a výkazníctva. Kritériá merania úrovne zrelosti podľa BIMM pre oblasť informačných technológií. Výsledky skúmania predpokladov a prístupov k systémom BI v slovenských podnikoch.