Koncentrácia príjmov obyvateľstva Slovenskej republiky vzhľadom na najvyššie dosiahnuté vzdelanie - Sarvašová, Zuzana
Sociálno-ekonomické analýzy a koncentrácia rozdelenia príjmov medzi obyvateľstvo ako ich dôležitá súčasť. Zistenie závislosti medzi výškou príjmu a dosiahnutým stupňom vzdelania. Pri analýze sú využité miery: pomer kvintilov, Giniho koeficient, a Theilov index. Za jednu z možných príčin rôznej koncentrácie rozdelenia príjmov sú aj zvyšujúce sa nároky zamestnávateľov na vzdelanie svojich zamestnancov.