Stanovenie hodnoty záväzkov životnej poisťovne v zmysle Solventnosti II - Kosztolányiová, Alexandra, 1983-
Tri piliere jednotného dohľadu nad poistením v EÚ. 1. plilier - kvantitatívne požiadavky s vyhodnotením rizikových a kapitálových požiadaviek, predovšetkým technických rezerv, kalkulovaných modelom portfólia kapitálového životného poistenia a metódou zľavneného cash-flow. Analýza senzitivity výšky rezerv na zmenu predpokladov.