Možnosti aplikácie kauzálnej analýzy v investičnom rozhodovaní podnikov - Belanová, Katarína, 1978-
Analýza diskontných peňažných príjmov a jej význam pri ekonomickom hodnotení investičných projektov. Výška čistej súčasnej hodnoty investície a jej závislosť od odhadov peňažných príjmov. Odhady a ich presnosť vyjadrené kauzálnou analýzou, ktorá však nedáva návod k vysporiadaniu sa s rizikom, ale odhaľuje jeho veľkosť.