Porovnanie indexu globalizácie KOF a indexu ľudského rozvoja na základe korelácie - Strhár, Pavol
Široké spektrum ľudského života pomocou kategórií zdravia, vzdelania, životného prostredia a sociálno-ekonomických ukazovateľov. Vplyv globalizácie ako jedného z fenoménov súčasnej doby na väčšinu spomenutých ukazovateľov, ktoré spadajú do kategórie kvality života.