Analýza zmien hodnôt Herfindahlovho-Hirschmanovho indexu na báze cieľového programovania - Brezina, Ivan, 1963-
Herfindahlov - Hirschmanov Index (HHI) a jeho schopnosť simulovať koncentráciu subjektov na trhu po vstupe nového účastníka trhu. HHI je súčasťou smerníc o horizontálnych fúziách na základe metodiky Federálnej obchodnej komisie USA a podporuje formuláciu úloh cieľového programovania.