Optimalizácia zaisťovacieho programu poisťovne - návrh softvérovej aplikácie - Slaninka, František, 1973-
Zaisťovací algoritmus popisujúci procedúry optimalizácie zaistenia. Štruktúra algoritmu a využitie pre softvérové aplikácie z oblastí tvorby hedžových reťazcov a optimalizácie rizík. Overené mierou zredukovaného rizika a pravdepodobnosťou kolapsu.