Možnosti aplikácie metódy najmenších štvorcov vo fáze identifikácie Box-Jenkinsovej metodológie - Horvát, Peter
Metódy najmenších štvorcov v procese vyhodnocovania časového radu a využitie korelogramu a autokorelačnej funkcie. Návrh aplikácie možností postupov prostredníctvom softvéru EViews a využitia modelov aj pri určovaní stacionárity, respektíve rádu integrácie časového radu a stanovovaní jednotlivých elementov ARMA modelov.