Finančná gramotnosť vysokoškolsky vzdelaných osôb vstupujúcich na trh práce - Škriniar, Pavel, 1979-
Finančné produkty sú čoraz zložitejšie a bežný človek sa v nich potrebuje vedieť zorientovať. Čím vyššia je finančná gramotnosť, tým ľahšie sa vyberá z dostupnej ponuky. Úroveň finančnej gramotnosti závisí od veku i vzdelania. Absolventi vysokých škôl zvládajú teoretické výpočty, chýbajú im praktické poznatky o finančných produktoch. Existujú však aj rozdiely v úrovni finančnej gramotnosti medzi študentmi rôznych študijných zameraní.