Teoretické základy princípu Heckscher-Ohlinovej teórie medzinárodného obchodu - Jánošová, Miroslava
Rozdielnosť krajín vo vybavenosti výrobnými faktormi je príčinou medzinárodného obchodu. Základné výrobné faktory, ktoré vplývajú na medzinárodný obchod krajiny. Neoklasické teórie a Heckscher-Ohlinova teória medzinárodného obchodu.