Využitie informačných kritérií v praktickej ekonometrii - Lukáčik, Martin, 1974-
Akaikeho informačné kritérium, Schwarzovo kritérium a Hannanovo-Quinnovo informačné kritérium ako najbežnejšie informačné kritériá. Ich úloha spočíva v pomoci pri výbere inicializačného modelu z rozsiahlej množiny modelov, ktoré by museli byť preskúmavané. Prezentované sú tri klasické situácie: výber z množiny dynamických autoregresných modelov, výber inicializačného modelu Boxovej a Jenkinsovej metodológie a výber počtu autoregresných členov pri testovaní stacionarity pomocou rozšíreného Dickeyho-Fullerovho testu.