Englova-Grangerova procedúra a dynamická metóda najmenších štvorcov - Lukáčiková, Adriana, 1971-
Englova - Grangerova procedúra a problémy, ktoré sa vyskytujú pri jej použití. Tie problémy spočívajú najmä vo vlastnostiach štatistík, ktoré nie sú asymptotické, a aj v závislosti postupu od získaných reziduálov pri odhade rovnice. Riešením je odhad metódou najmenších štvorcov. Postup prezentovaný na odhade spotrebnej funkcie.