Hospodárske cykly v slovenskej ekonomike - Szomolányi, Karol, 1976-
Analýza hospodárskych cykov v slovenskej ekonomike. Otvorenosť a procesy rozvíjania sa ekonomiky spôsobujú podobnosť s hospodárskymi cyklami vyspelých ekonomík. Pozorované obdobie tvorí interval od Q4 1998 až Q4 2008. Výsledky práce môžu nájsť uplatnenie v dynamických modeloch všeobecnej rovnováhy.