Predchádzanie vzniku odpadov posudzovaním životného cyklu produktu v oblasti komunálneho odpadového hospodárstva - Szaryszová, Petra, 1984-
Definovanie cieľov životného cyklu produktu. Inventarizačná analýza životného cyklu. Klasifikácia a posudzovanie vplyvov. Štúdie posudzovania životného cyklu. Národné a medzinárodné iniciatívy v oblasti ekologického riadenia odpadov. Vedecké a technologické stratégie. Rozvoj ľudských zdrojov pre minimalizáciu odpadu.