Ukazovatele trhovej hodnoty podniku - Škriniar, Pavel, 1979-
Ukazovatele trhovej hodnoty konfrontujú údaje účtovných závierok s údajmi kapitálových trhov. Podmienkou uplatnenia týchto ukazovateľov je verejná obchodovateľnosť akcií podniku a kapitálový trh na ktorom podnik svoje akcie emitoval. Najpoužívanejšie ukazovatele trhovej hodnoty.