Komparácia vybraných subjektov miestnej samosprávy podľa veľkostných skupín - Birčár, František
Komparácia veľkostných štruktúr miestnej samosprávy v Slovenskej republike s veľkostnou štruktúrou miestnych samospráv v Kanade, Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Japonsku, Novom Zélande, Švédsku, UK a USA. Porovnanie veľkostnej štruktúry miestnych samospráv a zloženia daňových príjmov miestnych samospráv. Autor sa zameriava na dane z príjmu FO, dane z príjmu PO a daň z nehnuteľností. Veľkostnú štruktúru a výber daní považuje za dôležité faktory, ktoré ovplyvňujú dobré spravovanie (Good Governance) na danom území.