Analýza vplyvu poistenia na ekonomický rast - Bobovník, Daniel
Autor prostredníctvom analýzy výkonnosti poistného odvetvia v Slovenskej republike zisťuje jeho vplyv na národný ekonomický rast v kontexte Európskej únie. V príspevku sa sústreďuje na hlavné kategórie ekonomického rastu a ich vyčíslenie pre priestor Európskej únie a okolitých štátov a následné modelovanie ekonomického rastu pre Slovenskú republiku, za účelom potvrdenia signifikantného vplyvu poistného odvetvia na ekonomický rast.