Determinanty veľkosti vlády - Boór, Matej, 1988-
Kvantitatívne vyjadrenie vplyvu určitých faktorov na veľkosť vlády s využitím nástrojov ekonometrického modelovania. Determinanty veľkosti vlády sú skúmané na krajinách, ktoré vstúpili do Európskej únie v roku 2004 a za časové obdobie 1998-2012. Výsledkom empirického výskumu je popretie platnosti Wagnerovho zákona v súčasnosti pre tieto krajiny a priklonenie sa k Wildavského teórii.