Vplyv globálnej ekonomickej a finančnej krízy na dodávateľské vzťahy v automobilovom priemysle - Čikel, Andrej
Vzťahy medzi jednotlivými subjektami dodávateľského reťazca v automobilovom priemysle sa pred finančnou a ekonomickou krízou rokov 2008-2009 vyznačovali vzájomnym nepriateľstvom a konkurenciou medzi firmami. Toto všetko sa zúčastneným subjektom vypomstilo práve v krízovych rokoch. Od nástupu krízy môžeme sledovať zásadný posun v charaktere vzájomných vzťahov medzi partnermi smerom ku otvorenej spolupráci založenej na dôvere.