Vplyv globalizácie a finančnej krízy na konkurencieschopnosť v oblasti dopravy - Drobcová, Lenka, 1976-
Multiplikačný efekt globalizácie a súčasnej finančnej krízy na funkcie a konkurencieschopnosť dopravy v medzinárodnom obchode a podnikaní. Samotná konkurencieschopnosť je síce naďalej o získavaní komparatívnych výhod, ale pozadie tohto procesu je ďaleko komplexnejšie a komplikovanejšie. Do popredia sa dostáva globálne vnímanie času, priestoru a znalostí, kde doprava ako súčasť logistiky predstavuje jeden z najdynamickejších faktorov rozvoja medzinárodného obchodu a podnikania. Adaptácia ako nástroj zvyšovania konkurencieschopnosti -Komplexný adaptačný systém (KAS).