O európskej integrácii a jej aktéroch - Držka, Michal, 1989-
Príspevok v prvej časti opisuje situáciu v Európe a prvé kroky integračného procesu. Osobitá pozornosť je venovaná úlohe jednotlivcov, ktorí položili základné princípy, ktorými sa integrácia riadi. Druhá časť príspevku je venovaná identifikácií základných aktérov a definovaniu ich vzájomných vzťahov v procese európskej integrácie.