Migračné tendencie v 21. storočí - Ďuranová, Lucia
Teoretické východiská a vývojové tendencie medzinárodnej migrácie. Vývoj medzinárodnej migrácie v roku 1990, 2000 a 2013. Desať krajín s najväčším počtom migrantov v rokoch 1990, 2000 a 2013. Environmentálna migrácia ako významný fenomén súčasnosti. Faktory vplývajúce na migračné rozhodnutie.