Príčiny a ekonomický význam migrácie v Európskej únii od jej vzniku po súčasnosť - Galanská, Nina
Charakter migrácie v Európskej únii v časovom rozpätí od 50-tych rokov minulého storočia až po súčasnosť. Ekonomický aspekt migračných tokov a faktory súvisiace so sociálnymi dôsledkami, bezpečnosťou, inštitucionálnymi či psychologickými vplyvmi.