Význam medzinárodných zmlúv pre medzinárodné spoločenstvo - Harakaľová, Dorota, 1989-
Medzinárodné právo je neustále sa rozvíjajúci súbor právnych pravidiel upravujúcich vzájomné vzťahy medzi subjektmi medzinárodného práva, z ktorých najvýznamnejšími sú zvrchované štáty. Medzinárodné zmluvy sú formálnym písaným prameňom medzinárodného práva. Z hľadiska významu pre všeobecné medzinárodné právo sú dôležité normotvorné zmluvy, ktoré určujú všeobecné a trvalé pravidlá pre určitú oblasť medzinárodných vzťahov.