Environmentálna migrácia - Pintová, Eva
Environmentální migranti sú ľudia, ktorí boli dočasne, alebo trvalo nútení opustiť svoje domovy v dôsledku prírodnej katastrofy alebo degradácii prostredia. Sociálne faktory migrácie a vplyvy na životné prostredie.