Menové a fiškálne opatrenia v čase súčasnej finančnej a hospodárskej krízy - Dziurová, Valéria, 1986-
Porovnanie protikrízových opatrení Federálneho rezervného systému a Európskej centrálnej banky v časoch krízy. Nekonvenčné opatrenia menovej politiky Európskej centrálnej banky v čase krízy. Podpora fiškálnej udržateľnosti v Európskej únii. Systém jednotného finančného európskeho dohľadu. Dočasný a trvalý mechanizmus riešenia dlhovej krízy v Európskej únii.