K pojmom kultúrna diplomacia, kultúrna prezentácia a prezentácia kultúry v zahraničí - Polgár, Michal
Prezentácia kultúry a kultúrna prezentácia sú identické avšak diametrálne odlišné od pojmu kultúrna diplomacia. Kultúrna diplomacia ako súbor aktivít, podieľajúcich sa na prezentácii štátu v zahraničí.