Tvorba investičného portfólia ako súčasť investičného procesu - Horvát, Ján
Príspevok sa orientuje na problematiku investičného procesu a tvorbu investičného portfólia. Na základe teoretických poznatkov a na základe dostupných časových radov vývoja cien akcií 9 spoločností vyhodnocuje optimálne portfólio na princípoch teoretických poznatkov o modernej Markowitzovej teórii portfólia a teórie tvorby portfólia podľa Sharpeho, ako aj poukazuje na mieru rozdielnosti dosiahnutých výsledkov. Analýza je vykonaná na základe štatistických údajov z terminálu Bloomberg za obdobie 1988 – 2013.