Trendy privátneho bankovníctva - Hrvoľová, Kristína
Najvýznamnejšie globálne trendy privátneho bankovníctva. Definícia privátneho bankovníctva a jeho klientely. Trendy v oblasti tvorby súkromného finančného bohatstva vo svete, rozdiely medzi jednotlivými regiónmi v tempe a zdrojoch jeho rastu, alokácia bohatstva do jednotlivých tried aktív. Najväčšie výzvy pre privátne bankovníctvo: tlak zo strany regulátorov, potreba obnoviť dôveru klientov, nástup novej generácie a segmentov klientov, nutnosť inovovať biznis modely a investičné riešenia, potreba dosiahnuť nákladovú efektívnosť, excelentnosť v oblasti CRM a potreba využiť IT.