Klasifikácia štátov podľa ich postavenia vo svetovej ekonomike - Draková, Silvia
Postavenie štátu vo svetovej ekonomike a identifikácia jeho determinantov. Ekonomická výkonnosť, stupeň ekonomického rozvoja či miery zapojenia sa do medzinárodných ekonomických vzťahov, ktoré sú výsledkom pôsobenia endogénnych a exogénnych faktorov rovnako ako zložitého procesu vývoja daného štátu i vývoja svetovej ekonomiky.