Analýza vybraných modelov hodnotiacich vývoj hypotekárnych trhov v rámci eurozóny - Kelemenová, Monika
Sledovanie vývoja hypotekárneho trhu v eurozóne je vzhľadom na známe spúšťače poslednej svetovej finančnej krízy nevyhnutnosťou. Taktiež potrebné je na národnej ako aj medzinárodnej úrovni prognózovanie smerovania trhu do budúcnosti. Príspevok sa venuje analýze existujúcich modelov schopných predpovedať vývoj objemu poskytnutých úverov ako jedného z hlavných indikátorov vývoja hypotekárneho trhu. Cieľom príspevku je zhodnotenie relevantnosti faktorov použitých v jednotlivých modeloch a ich popísanie.