Znalosti ako kľúčový faktor rozvoja znalostnej spoločnosti - Kolláriková, Tímea
Príspevok kladie dôraz na dôležitosť a úlohu znalostí v dnešnej poznatkovo - orientovanej spoločnosti so zameraním na formovanie znalostnej ekonomiky v Slovenskej republike. Pozornosť je venovaná pojmovému aparátu znalostnej spoločnosti a vymedzeniu znalostí. Ďalšiu časť tvorí analýza situácie v SR prostredníctvom vybraných indikátorov, ktorými sú znalostný index a index znalostnej ekonomiky a porovnanie pozície SR v medzinárodnom meradle.