Hrubý domáci produkt a kvalita života - Vlachynský, Karol
Hrubý domáci produkt (HDP) je peňažným vyjadrením trhovej hodnoty tovarov a služieb vyprodukovaných v istom regióne za istú dobu. Súhrnný ukazovateľ ekonomickej sily jednotlivých štátov, respektíve zoskupení.