Globálna kríza a jej prejavy - Leško, Peter, 1989-
Príspevok sa zaoberá globálnou ekonomickou krízou a jej prejavmi v eurozóne. V prvej časti príspevku sa analyzuje globálna kríza z rôznych teoretických pohľadov, druhá časť sa zaoberá hlavnými príčinami vzniku krízy v eurozóne, predmetom tretej časti je kríza zamestnanosti. Záverom autor poukazuje na silnú väzbu hospodárskeho rastu a zamestnanosti (nezamestnanosti).