Environmentálne inovácie a ich hybné sily v malých a stredných podnikoch - Lešková, Ľubica, 1988-
Zaťažovanie zložiek životného prostredia priemyselnou činnosťou a vyčerpávanie prírodných zdrojov podnikmi sa premieta aj do environmentálnych regulácií cez medzinárodnú, európsku a štátnu environmentálnu politiku. Jedným z jej nástrojov sú aj environmentálne inovácie (eko-inovácie). Predstavujú obrovský potenciál pri strategickom a udržateľnom rozvoji najmä pre malé a stredné podniky (MSP). V príspevku sú identifikované a analyzované hybné sily rôznych typov inovácií v MSP z celoeurópskeho pohľadu s cieľom formulovať príležitosti, benefity, ale aj bariéry implementácie v slovenských podmienkach.