Aktuálna situácia pracovnej migrácie v krajinách EÚ - Mäsiar, Ondrej
Príspevok sa venuje téme migrácie v krajinách EÚ predovšetkým v Grécku, Španielsku, Taliansku, Portugalsku a Nemecku. Problém vysokej nezamestnanosti najmä mladých ľudí a nedostatok voľných pracovných miest v južných štátoch Európy. Vychádzajúc z ekonomických teórií migrácie, príspevok posudzuje súčasné a predpokladá budúce migračné toky. V závere prezentuje empirické dáta o migrácii krízou výraznejšie zasiahnutých štátov.