Nový spôsob výpočtu hrubého domáceho produktu v podmienkach USA - Poláková, Zdenka
Zhodnotenie novej metódy výpočtu HDP, ktorú ako prvý zaviedli Spojené štáty americké (USA). Charakterizácia hospodárstva USA, všeobecne platné metódy výpočtu HDP, zhodnotenie štruktúry HDP. Nová metóda výpočtu HDP v USA, ktorá do výkonu hospodárstva zarátava výdavky na výskum a vývoj, či licenčné poplatky za hollywoodske filmy. Cieľom nového spôsobu merania je, aby HDP obsahoval posun od ekonomiky výroby smerom k znalostnej ekonomike a súčasne lepšie odzrkadľoval realitu 21. storočia.