Efektívnosť vybraných nekonvenčných opatrení ECB - Stanová, Barbora, 1989-
Zhodnotenie efektívnosti vybraných nekonvenčných menových opatrení uskutočnených ECB v rokoch 2007- 2013. Zistenie nakoľko sa peniaze poskytnuté finančnému sektoru v podobe nárastu monetárnej bázy reálne pretavili do skutočného nárastu peňažnej zásoby meranej prostredníctvom peňažných agregátov. Vplyv dodávania dlhodobej likvidity a zavádzania programov podpory dlhopisového trhu na vývoj finančného trhu eurozóny.