Ako riadiť riziko súvisiace so zmenou počasia prostredníctvom derivátov na počasie - Ponecová, Gabriela
Finančné nástroje, ktoré by spoločnostiam ponúkali ochranu proti rizikám súvisiacim s počasím (weather-related-risks). Zavedenie derivátov na počasie ako obchodovateľnej komodity, odlišujúcej sa od poistenia.