Proticyklické prvky pokrízovej bankovej regulácie - Majcher, Peter
Procyklický charakter predkrízovej regulácie: minimálne kapitálové požiadavky, účtovné pravidlá oceňovania založené na aktuálnych trhových cenách, meradlá rizika založené na aktuálnych trhových cenách. Procyklický charakter pokrízovej regulácie: opatrenia smerujúce k proticyklickej kapitálovej regulácii, proticyklické zmeny v oceňovaní účtovnej hodnoty a rizika aktív, iné regulačné opatrenia s očakávaným proticyklickám efektom.