Finančná gramotnosť a finančné vzdelávanie - Thiessen, Alžbeta, 1988-
Finančná gramotnosť ako proces, v ktorom si spotrebitelia alebo investori zlepšujú svoje porozumenie o finančných produktoch prostredníctvom informácií, inštrukcií, rozvoja zručností a sebadôvery.