Závislosť obyvateľstva SR od peňažných prostriedkov a stabilnej kúpnej sily v súvislosti s vývojom v oblasti potravinovej bezpečnosti štátu - Poláčková, Hana, 1968-
Súčasná situácia v Slovenskej republike v domácich potravinárskych výrobkoch a poľnohospodárstve. Klesajúci trend v poľnohospodárskej a živočíšnej produkcii. Dominancia priemyslu. Súvislosť hospodárskeho smerovania štátu s výberom odborných škôl. Absolventi odborného školstva v SR v poslednom období. Peňažné a naturálne príjmy slovenských domácností.