Obmedzenia na svetových finančných trhoch a slovenská ekonomika - Szomolányi, Karol, 1976-
Obmedzenia na svetových finančných trhoch, ktorým čelia slovenské podniky, nemali v rokoch 2001-2011 dopad na výkonnosť slovenskej ekonomiky. Domáca ekonomická činnosť nemala vplyv na reštrikcie voči slovenským subjektom na svetových finančných trhoch. Vyplýva to z odhadu špecifikácie štrukturálneho vektorového autoregresného modelu. Významný vplyv na slovenskú agregovanú produkciu mali produkčné šoky.