Two models of performing arts funding German versus Turkish - Langerová, Tatiana
Porovnanie systému financovania umenia v Nemecku a Turecku. Nemecko má vysoko decentralizovaný systém verejného financovania umenia, existuje tu vysoko sofistikovaný systém distribúcie všetkých druhov štátnej podpory financované prostredníctvom zložitých, ktoré sú však diferencovné miestne. Opakom je prístup uplatňovaný v Turecku, kde sa hovorí o značnej centralizácii. V Turecku sú podporované tradičné formy umenia, experimentovanie a nové formy divadiel sa ponechávajú na súkromný sektor.