Ekonomický kapitál na krytie individuálnej výšky škody z triedy Gama - Simanová, Barbora
Prezentácia triedy Gama rozdelení, do ktorej patria rozdelenia vhodné na popísanie individuálnej výšky škody v aktuárstve, a to Weibullovo, Gama a Lognormálne rozdelenie. Vyjadrenie ich vzájomných vzťahov a vzťahy ich parametrov.