Economic development and CO2 emissions: using linear regresion model - Luptáková, Alžbeta, 1988-
Vzťah medzi emisiou oxidu uhličitého na osobu a ekonomický rastom na osobu 2000-2008 v 175 krajinách. Aplikované tri regresné modely s využitím metódy najmenších štvorcov. Výskum potvrdzuje rastúcu lineárnu závislosť skúmaných parametrov.