Kam tečie podpora našich firiem - Matijek, Peter
Podľa údajov Nadácie Pontis slovenské firmy v roku 2012 podporovali najviac záchranu kultúrneho dedičstva, vzdelávanie a životné prostredie. Nadácia Pontis a 33 najvýznamnejších firemných darcov vytvorili filantropickú mapu, ktorá približuje mieru podpory zo strany firiem. Najväčším firemným darcom je Slovenský plynárenský priemysel a zároveň najväčším poukazovateľom 2 percent z dane.