Klenot slovenskej prírody chránená krajinná oblasť Strážovské vrchy - Kasagranda, Anton
CHKO Strážovské vrchy - reliéf, ostatné zložky prírody. Maloplošné chránené územia. Kultúrne pamiatky, kultúrno-spoločenské podujatia.