Kontexty hospodářské politiky a současné finanční a hospodářské krize - Czesaný, Slavoj
Príčiny a dôsledky súčasnej finančnej a hospodárskej krízy v USA. Špecifiká príčin krízy. Trendy a faktory makroekonomického vývoja. Reflexia hospodárskej politiky na krízu. Deficit a dlh sektorov vládnych inštitúcií v EÚ.