Porovnanie Slovenska a vybraných krajín EÚ podľa eko-inovačného indexu - Lešková, Ľubica, 1988-
Zaťažovanie zložiek životného prostredia priemyselnou činnosťou sa premieta do environmentálnych regulácií cez medzinárodnú, európsku a štátnu environmentálnu politiku. Environmentálne inovácie ako jeden z nástrojov environmentálnej politiky. Eko-inovačný index - prvý nástroj na posúdenie eko-inovačnej výkonnosti členských štátov EÚ. Vybrané indikátory eko-inovačnej výkonnosti. Hybné sily zavádzania environmentálnych inovácií.